Hoopman Amsterdam

ERP-software voor de vastgoedsector

Geplaatst op

We nemen de belangrijke functies van ERP-software voor de vastgoedsector onder de loep en benadrukken het belang van projectmanagement.

Bedrijven in elke branche kunnen baat hebben bij het gebruik van adequate bedrijfssoftware. De toepassingsgebieden van dergelijke softwareoplossingen zijn zeer divers. Enerzijds zijn er systemen voor enterprise resource planning; planning van zakelijke middelen. Dit worden ook wel ERP-systemen genoemd. Anderzijds zijn er ook softwaresystemen voor klantrelatiebeheer. Dit wordt in het Engels ook wel Customer Relationship Management genoemd, hoewel deze term ook in dit land gangbaar is. ERP-software stelt bedrijven in staat om alle bedrijfsprocessen digitaal in kaart te brengen en te automatiseren. Hieronder willen we enkele van de belangrijke eigenschappen en functies van een dergelijk systeem voor bedrijven in de vastgoedsector nader bekijken.

Een kijkje in de vastgoedsector

Allereerst moet echter worden gekeken naar de vastgoedsector zelf, aangezien dit een zeer gediversifieerde sector is. De vastgoedsector als economische sector omvat alle activiteiten die te maken hebben met de ontwikkeling, productie, het beheer en de marketing van vastgoed. Zo kunnen de spelers in deze tak van de economie ook in verschillende specialisaties worden ingedeeld. Zo vallen stedenbouwkundigen, architecten, ontwikkelaars en de bouwsector, makelaars en beheerders, maar ook sloop- en afvalverwerkingsbedrijven, verzekeringsmaatschappijen, bouwfondsen en vastgoedfondsen allemaal in de vastgoedsector. Dit alleen al maakt duidelijk hoe divers deze tak van de economie is. Natuurlijk zijn er ook andere eisen aan geschikte bedrijfssoftware. Tot slot moeten ook alle bedrijfsprocessen in kaart kunnen worden gebracht door een geschikt systeem. Toch is het raadzaam om je eerst te oriënteren op systemen met een sectorfocus en vervolgens binnen deze pool verdere selectie te maken.

Projectmanagement in de vastgoedsector

Een fundamentele eigenschap van ERP-software die vaak nodig is in de vastgoedsector, is projectbeheer. Dit is met name van belang bij bijvoorbeeld bouwbedrijven en architectenbureaus. Deze bedrijven voeren veelal meerdere klantprojecten tegelijk uit, waardoor zonder een passende softwareoplossing het overzicht snel verloren kan gaan. Een bijbehorende module binnen het ERP-systeem zorgt ervoor dat alle betrokken projectdeelnemers te allen tijde up-to-date zijn. Veel systemen maken het ook mogelijk om externe projectdeelnemers, zoals de opdrachtgever, aan te sluiten. Het systeem kan vervolgens worden gebruikt om hen te informeren over de huidige projectvoortgang. Koppelingen met de ERP- en DMS-systemen zijn ook nuttig voor de uitwisseling in het kader van een project. Bij deze laatste worden alle documenten, zoals bouwplannen, die ontstaan ​​in het kader van het project centraal beheerd.

Vereenvoudig CRM en projectsoftware

Een ERP-systeem op de markt dat wij in het licht willen stellen is Centric. Het bedrijf achter de software is gespecialiseerd in de bouwsector, waardoor er veel kennis aanwezig is binnen vastgoed en het beheren van gebouwen. Het systeem is daarnaast gebruikvriendelijk ingesteld, waardoor het simpel is te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site hele leuke teksten waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @ hoopmanamsterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden