Hoopman Amsterdam

Voorzie jezelf van een perfecte nachtrust

Geplaatst op

Ben jij sinds kort op jezelf gaan wonen, ben je verhuisd of wil je graag je kamer een nieuwe upgrade geven. Dan is de slaapkamer uiteindelijk natuurlijk ook aan de orde van een nieuwe indeling en heb je waarschijnlijk ook een nieuw bed nodig. Aangezien een goed en comfortabel bed belangrijk is, lichten we graag wat punten toe die je in je overweging mee kunt nemen bij de aankoop van je nieuwe bed.

Het perfecte bed voor jou

Uiteraard zijn er veel verschillende bedden beschikbaar. Maar een bed ligt pas goed als het bij jouw wensen past. Daarom is het belangrijk om altijd voor de aankoop van je bed te gaan proefliggen. Elke beddenwinkel biedt jou de mogelijkheid om even proef te liggen om te kijken of dit is wat je zoekt. Meestal gaat het hier dan ook voornamelijk om het matras. Het bed frame zelf is vaak een persoonlijke smaak van stijl. Daarom zetten we een aantal soort bedden even voor je op een rijtje:

  • Bed met latte bodem: dit bed bestaat over het algemeen uit een houten of stalen frame. De vorm van dit bed kan verschillen en in het geval van een stalen bed zelfs heel sierlijk zijn.
  • Boxspring: dit bed is een compleet slaapsysteem in één. Het bed bestaat voornamelijk uit een gestoffeerde box met veren, daarbovenop een gestoffeerde matras en daar weer boven op een topper die extra comfort biedt en vervangbaar is.
  • Hemelbed: dit is vaak een bed met latte bodem die voorzien zijn van vier verticale staanders waar een doek of gordijn over gespannen kan worden.
  • Waterbed: Zoals de naam al zegt is een waterbed een bed met water erin die in de meeste gevallen ook verwarmd kan worden. Dit bed is alleen niet geschikt voor ouderen vanwege het moeilijk uitstappen.

Bijpassend beddengoed

Naast het bed zelf is ook het juiste beddengoed van groot belang. Het type bed dat je hebt, bepaalt vaak het soort beddengoed dat je nodig hebt om optimaal comfort te ervaren. Zo is het belangrijk dat je een bijpassend matras uitkiest, waarbij het formaat, het soort matras en de dikte moet passen bij het bed. Het is verstandig om dit bij de winkel te testen en zo te ontdekken wat goed bij jouw wensen en lichaam past. Vervolgens kun je op zoek gaan naar het perfecte kussen. Kussens zijn wat dat betreft heel persoonlijk. De ene vindt een hard kussen prettig en de ander vindt een zacht kussen waar je in verdwijnt juist heel prettig. Ook hiervoor is het slim om het één en ander te testen en na te gaan wat bij jou voorkeuren past.

Last but not least! Schaf ook een aantal fijne hoeslakens en dekbedden aan die prettig aanvoelen en een mooie kleur hebben die past bij de opmaak van je slaapkamer. Het is verstandig om hier wat meerdere varianten voor aan te schaffen, zodat je gemakkelijk kunt wassen en soms je stijl even kunt aanpassen van je kamer. Op zoek naar perfect beddengoed? Je vind het bij Cinderella.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site hele leuke teksten waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @ hoopmanamsterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden